facebook tracking

Från exjobb till anställning

Exjobb till anställning.jpgHenrik Jansson läste sin master i inbyggda system vid Uppsala universitet och gjorde under våren sitt exjobb på Devex Mekatronik. Idag är han anställd hos oss som teknisk konsult med inriktning elektronik och mjukvaruutveckling. 

Hej Henrik! Berätta hur du kom i kontakt med Devex Mekatronik och exjobbet?
Sjukvården har länge varit ett intressant område för mig och jag funderade själv på att bli läkare innan jag riktade in mig på ingenjörsyrket. Så när det var dags för exjobb så ville jag hitta något med inriktning mot medicinsk teknik och på den vägen kom jag i kontakt med Devex för första gången.

På arbetsmarknadsmässan UTNARM vid Uppsala universitet träffade jag även HR-chef Carina Järnkrok och fick mer information om vad projektet skulle innebära och det kändes mer och mer som rätt projekt för mig.

Vad har du fått göra?
Syftet med projektet har varit att ta fram en prototyp av en indikator och utförandet har bestått av allt från projektplanering och styrning till utveckling, med allt från programmering och elektronik, till montering och test.

Jag gillar att få jobba mer praktiskt från början och detta projekt innehöll just det. Dessutom inom ett område som jag själv är mycket intresserad av, medicinsk teknik. Att få ta fram ett tekniskt instrument som kan göra skillnad i framtiden, det har varit väldigt lärorikt för mig.

Hur har du upplevt tiden på Devex under ditt exjobb?
Det har varit väldigt roligt och jag har fått ta mycket ansvar direkt i projektet och samtidigt fått stöd från mina kollegor. Här finns mycket intern kompetens att lära sig av och möjligheter att utvecklas.

Jag fick även möjlighet att följa med på företagets jubileumsresa till Bratislava under min exjobbstid och lära känna övriga kontor och få en känsla för hela företaget.

Vad gör du idag?
I min roll som teknisk konsult hos Devex Mekatronik jobbar jag just nu med mjukvaruutveckling hos en lokal kund i Uppsala och har under hösten även fler projekt på gång med fokus på just mjukvaruutveckling. Det känns roligt och jag ser fram emot fler utmaningar.

 

Jobbar du redan på Devex?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@devex.se
  • Amanda Boström
  • Anna Höyer
  • Carina Järnkrok
  • Charlotta Boström
  • Eric Boström
  • Joachim Tollstoy
  • Joakim Östblom
  • Niklas Smedberg
  • Peter Dahlberg
  • Thomas Hellström
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor