facebook tracking

En dag som mekanikkonstruktör på Devex Mekatronik

Medarbetartext Geea fb.jpg

Geea Jonsson har jobbat snart 2,5 år som mekanikkonstruktör inom produktutveckling på vårt kontor i Lund. Här berättar hon hur en vanlig dag kan se ut för henne och slår hål på vanliga fördomar om konsultrollen.

Vad är särskilt kul och utmanande i ditt arbete?
Jag är en person med mycket spring i benen och tycker därför om variation, sociala sammanhang och att utöka min kompetens. 

Att få arbeta som konsult på Devex passar mig utmärkt eftersom jag får möjlighet att byta projekt, träffa nya spännande människor men också utmana mig själv när det kommer till nya uppdrag. 

Hur skulle en dag på jobbet kunna se ut för dig?
En vanlig dag på jobbet startar med en kopp te och en kort stund med kollegorna innan jag börjar kolla mina mejl och vart jag avslutade gårdagens jobb. 

Oftast varierar uppgifterna beroende på projekt men något som jag alltid arbetar med är någon typ av CAD program.

Mina arbetsuppgifter är varierande, från att rita upp en produkt till att göra ritningar av olika slag, kundmöten, teamwork och teknisk dokumentation. 

Vad har du för bakgrund och vad gjorde att du valde Devex Mekatronik?
Jag studerade till högskoleingenjör inom innovation och produktdesign med maskinteknik som grund på Mälardalens Högskola i Eskilstuna. Efter det hamnade jag i Göteborg där jag jobbade på Volvo Car Corporation ute i Torslanda som kablagekonstruktör med bland annat XC40 modellen. 

Ett år senare ville jag ta mig hemåt ner till kära Skåne och sökte jobb på bland annat Devex Mekatronik som jag hade haft kontakt med tidigare. 

Det som fick mig att välja just Devex var främst för att det kändes som ett trivsamt arbetsställe med en stark teamkänsla. Jag kände att jag passade in och jag ville snarare vara en del av ett mindre företag där mina åsikter och min prestation väger tyngre än att kanske vara en i mängden i ett större bolag. Dessutom lockade det även att veta att utveckling och mångsidighet är viktigt på Devex och att jag skulle få chansen att få prova på olika områden och uppdrag. 

Hur ser du på din roll som konsult?
Jag har alltid tidigare fått höra från andra att konsultbranschen är tuff och osäker när det kommer till att hitta projekt och att det är tryggare med en fastanställning på en större firma. Dock måste jag säga att jag inte känt så alls under min tid på Devex. Jag känner mig väldigt trygg och jag har haft givande projekt som har utvecklat mig som person. Att få komma ut till en ny kund och får träffa nya kollegor är alltid pirrigt men att sedan få känna uppskattning och att man gör ett bra jobb är guld värt! 

Vad är det bästa med att jobba på Devex Mekatronik?
Det bästa med att jobba på Devex är utan tvekan kollegorna. Mitt första intryck av det familjära mindre företaget stämmer utan tvekan. På Devex är vi precis som en familj där vi hjälps åt vid behov, träffas och hittar på roliga aktiviteter och har det otroligt skoj tillsammans oavsett om det är utanför jobbet eller på arbetstid. 

Har du något särskilt jobbminne du kan dela med dig av? 
Just denna fråga tyckte jag var svår att besvara och inte för att det inte finns något att berätta utan för att det finns alldeles för många roliga minnen med kollegorna. Allt från våra pingis pauser på kontoret, tuffa deadlines då man har ställt upp för varandra, trevliga AW stunder, till roliga aktiviteter utanför arbetstid så som fallskärmshoppning, klättring, MTB och Lundkontorets årliga "Gokart med Geea" som min kollega Markus Härder med glädje brukar mejla ut om, via mig såklart! 

 

Jobbar du redan på Devex?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@devex.se
  • Amanda Boström
  • Anna Höyer
  • Carina Järnkrok
  • Charlotta Boström
  • Eric Boström
  • Joachim Tollstoy
  • Joakim Östblom
  • Niklas Smedberg
  • Peter Dahlberg
  • Thomas Hellström
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor