En dag som elektronikkonstruktör på Devex Mekatronik

Peter Staaf fb.jpgPeter Staaf har lång erfarenhet av säkerhetsfrågor på företaget och jobbar på vårt kontor i Stockholm. Här berättar han om hur en vanlig dag kan se ut för honom och hans väg från CERN till oss på Devex Mekatronik.

 


Vad är särskilt kul och utmanande i ditt arbete?
Jag började som elektronikkonstruktör men gled mer och mer över till säkerhetsfrågor. Jag får en kick av att kunna föra en talan för R&D i en sakfråga mot etablerade testhus och byråkrater. Ofta är kunskaperna om lagar och normer väldigt låga på våra företag och detta skyller jag på att vissa lagtolkare vill skapa dimridåer. Jag vill visa på sunt förnuft i samklang med ingenjörskunnande!

Hur skulle en dag på jobbet kunna se ut för dig?
Ofta har jag någon myndighetssida uppe på en skärm, EU-databasen med alla direktiv på en annan skärm och så brukar det vara ett par skärmar med standarder samt en hög ritningar på skrivbordet. Knallar man omkring i korridorerna blir man ofta stoppad av folk som hört att jag ”gillar” det här med certifieringar, och får nya arbetsuppgifter. Då och då står jag med en EMC-antenn.

Vad har du för bakgrund och vad gjorde att du valde Devex Mekatronik?
Uppväxten i en glesbygd med stjärnklara nätter och månlandningar på TV samt tidig elektronisk-musik på skivspelare, lade grunden för mitt intresse för teknik och musik. Det blev elektronik som hobby, kemi på gymnasiet och fysik på universitetet. Under 3 år lekte jag doktorand i ett CERN-projekt (LHC ATLAS) men hoppade av och gick över till Devex.

Hur ser du på din roll som konsult?
Som konsult skall man vara en Lucky Luke; man rider in, gör sitt jobb och rider bort i solnedgången för att aldrig återse samma kund igen. Detta har jag ofta misslyckats med i över 20 år hittills.

Vad är det bästa med att jobba på Devex Mekatronik?
Jag har ibland sagt på utvecklingssamtal, att charmen med DMK är otryggheten! Med det menar jag kanske mer OTRYCKHETEN! Jag har aldrig känt mig tyngd eller pressad av en stor organisation. En annan sak är att man heller inte kan veta vem nästa kund blir. DMK har en väldigt stor variation i produktutvecklingar.

Har du något särskilt jobbminne du kan dela med dig av?
Det är kollegorna som har givit mig de bästa minnen men om man ser till kunduppdrag så var det lite extra att få åka till Wien med det hemliga uppdraget att släppa ut vatten ur tangentborden på de nyss levererade biotech-maskinerna…

Jobbar du redan på Devex?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@devex.se
  • Amanda Boström
  • Anna Höyer
  • Carina Järnkrok
  • Charlotta Boström
  • Eric Boström
  • Joachim Tollstoy
  • Joakim Östblom
  • Niklas Smedberg
  • Peter Dahlberg
  • Thomas Hellström
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor