facebook tracking

Träffa HR-chef Carina Järnkrok

Medarbetarna på Devex Mekatronik är vår största tillgång och det är viktigt för oss att se till så vi rekryterar rätt person både för oss och för jobbet. Carina Järnkrok är HR-chef och ansvarig för rekryteringsarbetet hos oss.


Berätta om ditt arbete på Devex Mekatronik

Att jobba som HR är otroligt kul och spännande och det händer saker hela tiden. Den ena dagen är inte den andre lik och det är väldigt roligt med så olika arbetsuppgifter.

 

Beskriv en vanlig kandidat?

En vanlig kandidat är ödmjuk, utåtriktad och passar i rollen som konsult och har lätt för att samarbeta i nya arbetsgrupper och på olika arbetsplatser i varierade uppdrag. Utöver att kandidaten har rätt kompetens är det viktigt med en förmåga att både kunna jobba självständigt men också kunna smälta in i nya grupper och kunna anpassa sig efter sin omgivning.

 

Hur ser rekryteringsprocessen ut på Devex Mekatronik?

Varje rekrytering hos oss börjar givetvis utifrån ett behov av förstärkning på något av våra kontor. Jag läser alla ansökningar som kommer in till oss och plockar ut de jag tror skulle kunna passa bra för tjänsten och gör i de allra flesta fall en telefonintervju med de kandidater som kan vara aktuella. Är det en intressant och trevlig person blir nästa steg en intervju med platschefen. För att ytterligare säkerställa att kandidaten är rätt för oss följer oftast en andra intervju, antingen med mig igen, en utav de andra platscheferna eller möjligtvis med vår VD, Eric. Är referenserna sedan bra så brukar vi ganska snabbt komma med ett erbjudande om anställning och skriver de på så har vi fått en ny Devexare till familjen.

 

Vilket är ditt bästa tips till blivande ingenjörer?

Mitt bästa tips är att satsa på att hitta ett intressant exjobb som då ska vara ute i verkligheten, det vill säga på plats hos något företag. Vi har flera kollegor som har fått jobb hos oss för att de har gjort ett intressant exjobb, det kan vara avgörande för nyexaminerade som ännu inte hunnit tillgodose sig annan arbetslivserfarenhet efter examen. Naturligtvis ska det även vara rätt person för oss men ett intressant exjobb kan helt klart bidra till anställning. När det kommer till valbara kurser ska man givetvis välja det man är intresserad av men tänk gärna igenom dina val så kunskapen är relevant för det jobb du vill ha i framtiden.

 

Ett annat tips är att skaffa sig arbetserfarenhet även under studietiden. Det spelar egentligen inte så stor roll vad man jobbat med så länge det är en bra erfarenhet till CV:t och bara för att man är ingenjör behöver det inte vara tekniskt. Ett annat bra alternativ kan vara att engagera sig i föreningar, kårer med mera på universitetet, det ser också bra ut på CV:t och kan vara en bidragande faktor vid anställning.

 

Vad tycker du är det bästa med kulturen på Devex Mekatronik?

Jag tycker att det är ett varmt företag, familjärt, flexibelt och en platt organisation vilket innebär att det är högt i tak. Jag har inte varit med om något företag tidigare där medarbetarna har fått ta så stor plats, i min värld betyder det att man är ett bra företag, och som konsultbolag är det ju medarbetarna som är det viktigaste man har. När det kommer till kulturen tycker jag mig se en stark passion, ett engagemang och en glädje som faktiskt är utmärkande.

Jobbar du redan på Devex?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@devex.se
  • Amanda Boström
  • Anna Höyer
  • Carina Järnkrok
  • Charlotta Boström
  • Eric Boström
  • Joachim Tollstoy
  • Joakim Östblom
  • Niklas Smedberg
  • Peter Dahlberg
  • Thomas Hellström
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor