facebook tracking

Beräkningsingenjör på Devex Mekatronik

Hur är det att jobba som konsult och vad gör en beräkningsingenjör en vanlig arbetsdag? Möt vår kollega Markus Härder som berättar mer om vad han jobbar med.

Markus heter jag och jobbar på Helsingborgskontoret som startades upp i våras. Innan dess tillhörde jag Linköpingskontoret under två år, och eftersom jag trivdes på företaget så behöll jag samma keps trots byte av stad.

Vad är särskilt kul och utmanande i ditt arbete?

Det jag tycker är mest spännande är att komma till en ny kund, gärna i en för mig ny bransch. Att sätta mig in i deras problem och kanske även identifiera problem som de idag kanske inte tittar på, det anser jag är mest utmanande och tilltalande.

Hur skulle en dag på jobbet kunna se ut för dig?

Den typiska dagen börjar med att jag kommer in, antingen hos kund eller på något av våra kontor, på morgonkvisten och fyller upp en stor kopp kaffe. Inte för att hålla mig vaken, utan för att hålla nere tempot medan jag analyserar resultat från nattens simuleringar. Med en kaffe i handen har jag upplevt att man får den tid man behöver för eftertanke och reflektion under analysen. Därmed rusar jag inte fram och endast registrerar ett resultatvärde, såsom spänning, utan hinner faktiskt fundera över varför det blev det som det blev.

Efter det följer oftast det jag tycker är roligast, att lösa problem och förbättra design. Bortsett från möten och dokumentation så är detta det jag spenderar timmarna med.

När dagen börjar närma sig sitt slut brukar det vara dags att köa upp simuleringar inför natten med de ändringar man klurat ut.  Efter det är det bara att vänta till sin kaffekopp nästa morgon, så att man kan reflektera över varför det blev som det blev.

Vad har du för bakgrund och vad gjorde att du valde Devex Mekatronik?

Jag studerade till civilingenjör i maskinteknik nere i Lund på LTH. Efter det jobbade jag som beräkningsingenjör inom fordons-branschen. Efter ett par år på samma företag kände jag att jag ville testa på att vara konsult för att ha chansen att testa på nya branscher. Jag vände mig då till en rad olika bolag, men fastnade ganska snabbt för Devex Mekatronik.

Det som tilltalade mig var det goda intrycket av intervjuande chefer samt det positiva jag hört om företaget via kontakter. Något jag såg som väldigt positivt var storleken på företaget och vad det medför. Det blir väldigt familjärt och det öppnar upp för samarbete mellan de olika kontoren. Då jag ville testa på nya områden tyckte jag det var lockande att kunna variera mellan uppdrag ute hos kund och diverse in-house projekt.

Hur ser du på din roll som konsult?

Innan jag själv blev konsult var jag rädd för att det handlade om ren personalförstärkning, men av det jag upplevt under min tid på Devex Mekatronik så har det varit raka motsatsen. Mina uppdrag har varit väldigt givande. Jag har kommit in i roller där jag haft möjlighet att skapa mervärde för kund, genom att utöver de vanliga arbetsuppgifterna fått jobba med t.ex. metodutveckling eller, för kunden, nya typer av analyser.

Vad är det bästa med att jobba på Devex Mekatronik?

Om jag bara ska nämna något så är det helt klart kollegorna.

 

Jobbar du redan på Devex?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@devex.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor